Formula încrederii în sine

Ghid GRATUIT


Există o formulă pentru orice în viață 

Cea mai puternică lege din univers este legea cauză-efect: faci ceva, se întâmplă ceva. Faci altceva, se întâmplă altceva. 

Astfel, de-alungul timpului, am învățat că pentru a obține ceva sau a dezvolta o abilitate e nevoie să urmezi niște pași.

Legea cauză efect se poate rezuma la: gândurile duc la emoții, emoțiile duc la acțiuni și actiunile duc la rezultate. 

Dacă nu îmi plac rezultatele e nevoie să încetez să mă plâng și să încep să schimb ce gândesc, ce simt și ce fac.

Anumite gânduri, emoții și acțiuni duc la lipsa încrederii în sine, altele duc la încredere în sine.

Anumite gânduri și acțiuni duc la competență, altele duc la incompetență. Unele gânduri și acțiuni duc la siguranță financiară, altele la lipsă. Unele gânduri, emoții și acțiuni duc la relații pozitive, altele la relații conflictuale. Așa putem continua cu orice în viață.

La Pașaport pentru Succes am dezvoltat, de-alungul anilor de lucru cu adolescenții și adulții, o FORMULĂ a încrederii în sine (avem formule pentru fiecare abilitate a inteligenței emoționale).

Formula încrederii în sine

În cei peste 12 ani de experineță cu adolescenți și adulți, am dezvoltat o formulă a încrederii în sine care cuprinde corpul, gândirea, emoțiile și comprotamentele. 

Formula încrederii în sine:

3 comportamente non-verbale

4 coduri pentru reprogramarea mentală

10 comportamente

1. Corpul

Urmărește video atașat sau citește rezumatul pentru 3 cele mai esențiale elemente ale încrederii în sine. Pentru restul formulei, introdu adresa de email în formularul de mai jos. 

1. CORPUL - corpul exprimă emoțiile noastre. Poziția corpului, modul în care călcăm, cum ne mișcăm mâinele, expresia feței, vocea și privirea, toate arată în exterior, ca pe un televizor uriaș, ce simțim în interior. 

E posibil să credem că i-am indus în eroare pe cei din jur, dar nu ne putem minți propriul corp. Iar oamenii care știu să citească corpul, știu exact ce simți și gândești. 

De aplicat: fă-ți poze din toate pozițiile (față, spate, lateral) în poziția în care stai sau umbli de obicei. Pe urmă, mergi la un specialist (kinetoterapeut, etc) și roagă-l să te așeze în poziția corectă. Să-ți facă poze ca să le poți compara acasă. 

EXERSEAZĂ poziția corectă până devine naturală. 


2. Teama de a greși

De mici am fost învățați că ”e greșit să greșim”. Fiindcă am fost certați, noi sau cei din jurul nostru, am învățat să ne ferim de greșeli sau să ne scuzăm sau să le ascundem sau să dăm vina pe alții. 

Adevărul e că TOȚI OAMENII GREȘESC și nu putem ști și nu putem învăța și nu ne putem dezvolta fără să greșim. Și cei mai buni oameni în domeniul lor, greșesc. 

E nevoie, dacă vrei să îți dezvolți încrederea în sine, să ajungi să ai o părere bună despre tine când greșești, să stai cu spatele drept fără să îți fie rușine și să înveți ce puteai face diferit. 

REPETĂ-ȚI (de cel puțin 7 ori pe zi și mai ales când greșești): 

E ok să greșesc. Toți oamenii greșesc și eu sunt om. Din greșeli învăț. Valoarea mea ca și om e aceiași, chiar dacă greșesc. Îmi asum responsabilitatea, plătesc pentru greșeală, învăț din ea, dar refuz să mă denigrez și să mă simt inferior. 

3. Teama de a fi respins, criticat sau certat

 Am fost învățați să ne fie teamă de greșeală pentru a evita respingerea celorlalți. Părinții, profesorii, cei mai mari se supărau pe noi și ne certau și atunci, mintea noastră a instalat programul: fă orice ca ceilalți să nu te respingă. Dacă te respingm, înseamnă că nu ești suficient de bun. 

Adevărul este că nu există unitate de măsură pentru valoarea umană. Toți oamenii sunt la fel de valoroși, diferă doar caracteristicile lor și competențele. 

Unii oameni sunt mai buni decât mine la matematică, alții scriu mai corect sau se exprimă mai corect, alții cântă mai bine, altii au mai mulți bani, dar asta nu mă face inferior. La fel funcționează și invers: e foarte probabil că sunt mai deștept decât alții, știu mai multe pe anumite domenii, dar asta nu mă face superior. 

E nevoie să învățăm că indiferent ce facem, unii oameni se vor supăra pe noi și ne vor respinge. Dar noi putem să alegem cum ne simțim cu privire la noi înșine. 

REPEETĂ-ȚI: Valoarea mea e aceaiși chiar dacă greșesc și chiar dacă alții mă resping, se supără sau mă ceartă. Pot și aleg să mă simt bine cu privire la propria persoană chiar dacă alții s-au supărat. E programul lor. E alegerea lor să se supere. Eu îmi aleg propriul program. 

Vrei să ai încredere în tine?

Intră în comunitatea oamenilor care își dezvoltă inteligența emoțională și vei primi pe email, în 3 părți, formula încrederii în sine. 

Informațiile sunt simple, logice și practice. 

Înscrie-te în formularul de mai jos. Ne auzim și ne citim curând!